Erdoğan: 2014'te 3 seçim gelebilir

Yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili konuşan Başbakan Erdoğan, ''Umudum azalıyor. Biz kendi teklifimizi sunarız. Kapalı oylamada 330'u bulursak referanduma gideriz. 2014'te 3 seçim gelebilir'' dedi.

Haberler NTV Haber 19.05.2013 - 09:25

ABD ziyaretini sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle başkent Washington'da bir araya geldi.

Yeni anayasa konusunda umudunu yitirmek üzere olduğunu belirten Erdoğan, başkanlık sisteminin tartışmaya açılmasını istediklerini söyledi.

Bu konuda muhalefeti eleştiren başbakan, yeni anayasada uzlaşma sağlanamazsa kendi tekliflerini gizli oylama ile Meclis'e sunabileceklerini de ifade etti.

Yeterli sayının bulunması durumunda referanduma gidileceğini belirten başbakan, "2014'te 3 seçim gelebilir" (Yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı ve referandum) diye konuştu.

ARINÇ'TAN GÜLEN'E ZİYARET
Başbakan Erdoğan, Bülent Arınç'ın ABD temaslarının ilk gününde vekaleten Fethullah Gülen'e "insani bir ziyaret" gerçekleştirdiğini söyledi.

Başbakan, "Geçmişe dayalı kardeşlik ve dostluk ilişkimiz var. Öteden beri bazı çevrelerin olumsuz dedikodu ve spekülasyonlarını bertaraf etmek için yapılmış bir görüşmedir. Biz görüşmek istedik onlar da kabul gösterdiler" dedi.

'AĞZI OLAN KONUŞUYOR'
Başbakan Erdoğan'a Galataport ihalesiyle ilgili tepkiler de soruldu.

Erdoğan, "Ağzı olan konuşuyor. Bundan önceki fiyat yarısıydı süre 49 yıldı. Burada süre 30 yıl" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız