Erdoğan: Umarım kısa sürede silah bırakırlar

Viyana’da İmralı görüşmelerini değerlendiren Başbakan Erdoğan, “Temennimiz odur ki çok kısa zaman içerisinde netice alırız ve sınırı terk başlar, silahlar bırakılır” dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 27.02.2013 - 15:16

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun başkanlığında düzenlenen ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, “Nevruz'dan önce ateşkes bekliyor musunuz?'' sorusuna ''Şu anda bu süreç için tarih şöyledir veya böyledir demek mümkün değil, ama hükümet olarak, iktidar olarak en kısa zamanda böyle bir çözüm sürecinin başlaması beklentimizdir, gayretimiz bu istikamettedir. Temennimiz odur ki çok kısa zaman içerisinde netice alırız ve sınırı terk başlar, silahlar bırakılır ve böylece ülkemizin beklediği huzura, refaha hep birlikte kavuşmuş oluruz'' yanıtını verdi.

Uluslararası camianın beklenen tepkiyi göstermediğini belirten Erdoğan, “Bütün imkansızlıklara rağmen Suriye halkının demokratik mücadelesine zemin hazırlama gayretidir bu mücadele. Bazı görüntüde büyük olan ülkeler şu ifadeyi kullanıyor; (Esad gidince yerine kim gelecek?) Her zaman bir sözüm var; (Büyük olaylar veya devrimler büyük liderleri doğurur, bazen de liderler büyük olayları doğurur)'' diye konuştu.

Suriye halkının özgürlük mücadelesini verdiği dönemde, Türkiye'nin de komşuları olarak elinden gelen her türlü desteği verdiğini ve vermeye de sonuna kadar devam edeceğini belirten Erdoğan, açık kapı politikasıyla Suriye'den sığınanlara Türkiye'nin kapısının her zaman açık olacağını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Er veya geç zalim, diktatör, otokratik rejimin bir numaralı sahibi olan Esed ve yandaşları gidicidir. Daha buna tahammül etmeleri artık onların mümkün değildir. Şu anda bazı ülkelerin destekleriyle zor ayakta duruyor, ama ben burada Sayın Genel Sekreter'de son Kuveyt'te yaptıkları donörler toplantısında destekleri aldılar, gerek bu tür gerekse farklı desteklerle birlikte Suriye halkının yanında tüm insanlık olarak yer almaya mecburuz eğer demokrasiye inanıyorsak, eğer özgürlüklere inanıyorsak. Bunun içinde fikri özgürlükler vardır, inanç özgürlükleri vardır. İnanıyorum ki, özgürlük mücadelesini verenler buradan er geç galip çıkacaklardır.''

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız