Ernesto Sabato hayatını kaybetti

’Tünel’, ’Kahramanlar ve Mezarları’ öyküleri ile tanınan Arjantinli yazar Ernesto Sabato hayatını kaybetti.

Haberler 02.05.2011 - 15:45

Arjantinli yazar Ernesto Sabato 99 yaşında hayatını kaybetti. Yazarın hayat arkadaşı Elvira Gonzalez Fraga, yaklaşık 15 gündür bronşit tedavisi gören yazarın, sabah saatlerinde öldüğünü açıkladı.

Ernesto Sabato 1911 yılında Buenos Aires yakınlarında Rojas kasabasında doğdu. La Plata Üniversitesi’nde fizik doktorası eğitimiyle felsefe eğitimini birlikte aldı. Paris’te Curie Labaratuvarı’nda bilimsel çalışmalar yürüten yazar, daha sonra tüm zamanını sadece edebiyata ayırmak için bu işinden ayrıldı.

Sabato, Arjantin’de diktatörlük dönemi sırasında insanlığa karşı işlenen suçların yargılanması için kurulan CONADEP örgütünün kurucusuydu. CONADEP örgütünün araştırmaları sonucu yazılan 'Bir Daha Asla' kitabının yazarları arasında yer alan Sabato ve arkadaşlarının bu çabaları sonucu 1985 yılında cunta liderlerinin yargılanmasının önü açılmıştı.

1984 yılında İspanyol dilinin en büyük ödülü olan Cervantes ödülüne layık görülen Sabato'nun, 'Tünel', 'Kahramanlar ve Mezarları', 'Karanlıkların Efendisi' kitapları Türkçeye de çevrildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız