Erzincan'da saat saat neler oldu

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutuklanmasıyla başlayan süreçte saat saat yaşananlar.

Haberler NTV Haber 17.02.2010 - 17:34

Dün sabah saat 09:00 - Erzincan'da hareket başladığında saatler 9'u gösteriyordu. Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in makam odasında arama başladı.

Saat 11:30 - Başsavcı Cihaner'in adliye lojmanlarındaki konutunda da arama yapıldı. Başsavcı Cihaner'e yönelik operasyonu başlatan Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal, hem evdeki hem de makam odasındaki aramalara eşlik etti.

Saat 16.30 - Başsavcı Cihaner'in makam odasındaki arama saat 16.30 sıralarında tamamlandı. Çok sayıda cd, bilgisayar hard-disklerine ve evraka el konuldu. Başsavcı da gözaltına alındı.

Saat 17:30 - Başsavcı İlhan Cihaner'in Erzurum'a götürülmesine karar verildi. Ancak saatler 17.30'u gösterdiğinde Cihaner Erzincan Emniyet Müdürlüğü'ndeydi.

Saat 19:30 - İlhan Cihaner, Erzincan'dan Erzurum'a doğru yola çıktı.

Saat 20:00 - Başsavcı'nın evindeki arama yaklaşık 9 saat sürdü. Saat 20'de arama tamamlandı. Çizgi film cd'lerinin de arasında bulunduğu yaklaşık 300 cd'ye el konuldu.

Saat 22:00 - Başsavcı Cihaner Erzurum'a ulaştı ve Erzurum Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Bir süre burada tutuldu.

Saat 23:20 - İlhan Cihaner'in bir sonraki adresi Erzurum Adliyesi oldu.

Saat 24:00 - Saatler gece yarısını gösterdiğinde, başsavcının sorgusu başladı. Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal'ın katıldığı sorgu 6 saat sürdü.

Saat 06:00 - Cihaner'in sorgusu sabah saat 6'da tamamlandı. Başsavcı, tutuklanması istemiyle mahkemeye sevkedildi. Başsavcı'nın bu sefer mahkemedeki sorgusu başladı..

Saat 11:30 - Başsavcı Cihaner'in mahkemedeki sorgusu 4 saat sürdü. Saatler 11.30'u gösterdiğinde, mahkeme İlhan Cihaner'in tutuklanmasına karar verdi. Ve Başsavcı Erzurum H Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne konuldu.

Saat 16:00 - Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in avukatı müvekkilinin tutukluluğuna itiraz ederek serbest bırakılması için dilekçe verdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız