Fazıl Say'a sansür iddiası

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın programından Fazıl Say’ın eserlerinin çıkarılmasını istediği iddia edildi. Say ve menajeri konuşurken, bakanlıktan iddialarla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

Haberler 21.10.2014 - 10:35

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bir kez daha sansür iddialarının odağında.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun iki oyunundaki repliklere yönelik tavrı nedeniyle eleştirilen bakanlık, şimdi de dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say'a sansürle suçlanıyor.

İddia, Say’ın eserlerinin seslendirileceği iki konserin, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın (CSO) yeni sezon programından çıkartıldığı yönünde ve Say'dan da açıklama geldi.

Say, Twitter üzerinden, bakanlığın üç eserini CSO’nun yıllık programından çıkarttığını öne sürerek bir açıklama yaptı.

Kültür Bakanlığı konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, Fazıl Say’ın menajeri Ceylan Karaca iddiaların doğru olduğunu, CSO tarafından bilginin kendilerine sözlü olarak iletildiğini söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız