Freedom House: Türkiye kısmen özgür

Geçen sene hazırladığı basın özgürlüğü raporunda Türkiye’yi 'özgür olmayan ülkeler’ kategorisinde gösteren Freedom House, yeni raporunda Türkiye’yi ‘kısmen özgür ülkeler’ arasında gösterdi.

Haberler NTV Haber 29.01.2015 - 06:57

Dünyada basın özgürlüğü konusunda çalışan uluslararası kuruluşların en önemlilerinden ‘Freedom House’ örgütü, ülkelerdeki basın özgürlüğünü incelediği geleneksel yıllık raporunu açıkladı.

Raporda Türkiye, basın özgürlüğü endeksinde ‘özgür olmayan ülkeler’ kategorisinden  ‘kısmen özgür ülkeler’e yükseltildi.

Yeni  raporda Türkiye’de basın özgürlüğü kısıtlamalarının devam ettiği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki de konuyla ilgili açıklamalrda bulundu. Psaki, ülke ismi vermedi ancak biz de benzer sorunları yıl sonu raporumuzda dile getiriyoruz dedi.

Türkiye, 15 yıl sonra geçen yıl  ‘özgür olmayan ülkeler’ sıralamasına gerilemişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız