Hakim ve savcı adaylarına yeniden not barajı geliyor

15 Temmuz darbe girişimi sonrası hakim ve savcı açığını kapatmak için kaldırılan not barajı geri geliyor.

Haberler 13.02.2019 - 08:10

AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel ve arkadaşlarının imzasını taşıyan Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, dün TBMM Başknalığı'na sunuldu. 

Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre istinaflardaki yargılamaları hızlandırmayı amaçlayan teklifle, hakim ve savcılı yazılı sınavından kaldırılan 100 üzerinden en az 70 puan alma şartı geri geliyor. 

Böylece, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hakim, savcı açığını kapatmak için kaldırılan not barajı geri gelecek ve eskisi gibi sınavdan en az 70 alan mülakata çağrılacak. Başarılı olanların sayısı, ilan edilen kadronun iki katı fazlasının altında kalırsa sadece başarılı olanlar mülakata çağrılacak. Hakim ve savcı adaylığı süresi 2 yıl, avukatlık mesleğinden adaylığa alınanlar için bu süre 1 yıl olacak. Adaylık, eğitim ve staj olmak üzere iki dönemden oluşacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız