"Hayata dönüş'' davasında karar

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi, "Hayata dönüş operasyonu" davasında, 367 sanığın "faili gayri muayyen şekilde adam öldürmek" suçundan beraatlerine karar verdi.

Haberler Anadolu Ajansı 22.01.2016 - 15:21 Son Güncelleme : 22.01.2016 - 16:46

İstanbul Ümraniye Cezaevi'nde 2000'deki "Hayata Dönüş Operasyonu" sırasında meydana gelen olaylarda biri asker 8 kişinin ölümüne ilişkin 399 sanığın yargılandığı davada, yargılama sürecinde hayatını kaybeden 32 sanık hakkındaki davanın düşürülmesine, 367 sanığın da "faili gayri muayyen şekilde adam öldürmek" suçundan beraatlerine karar verildi.

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 98. duruşmaya, tutuksuz yargılanan 8 sanık ile avukatları katıldı.

Duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti, yargılama sürecinde hayatını kaybeden 32 sanık hakkında açılan kamu davasının düşürülmesine hükmetti.

Mahkeme heyeti, 367 sanığın "faili gayri muayyen şekilde adam öldürmek" suçunu işlemediklerinin anlaşıldığı gerekçesiyle bu suçtan beraatlerine karar verdi.

Sanıklar hakkında "cezaevi idaresine silahlı ayaklanma", "6136 sayılı yasaya muhalefet", "patlayıcı madde bulundurmak" ve "kasten yaralama" suçlarından da dava açıldığını hatırlatan mahkeme heyeti, 367 sanık hakkında bu suçlardan açılan kamu davasının zaman aşımı süresinin dolduğu gerekçesiyle düşürülmesini kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, yakalamaları infaz olunmayan 66 sanık hakkındaki yakalama emirlerinin kaldırılmasına hükmetti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız