İlk kadın ilçe jandarma komutanı Songül Yakut da şehit oldu

Türkiye'nin ilk kadın ilçe jandarma komutanı Yarbay Songül Yakut da Şırnak’taki helikopter kazasında şehit oldu. Yakut, kadına yönelik şiddete karşı verdiği mücadeleyle de biliniyordu.

Haberler NTV Haber 01.06.2017 - 04:25 Son Güncelleme : 01.06.2017 - 11:06

Yarbay Songül Yakut, Türkiye'nin ilk kadın ilçe jandarma komutanıydı. Jandarmanin aile içi şiddet özel biriminde görev yaptı, başarılı bir kariyere sahipti. Genç komutan, Şırnak Şenoba'daki helikopter kazasında şehit oldu. 

Songül Yakut, 1976 Malatya doğumluydu. 5 kardeşin en küçüğü olarak dünyaya geldi. İlk, orta, lise eğitimini burada tamamladı. Kara Harp Okulu'ndan 1997 yılında mezun oldu.

2005-2007 yıllarında Ankara Beypazarı'nda görev yaptı. İlçe jandarma komutanlığı rütbesindeki ilk kadın komutan oldu.

Yakut, görev yaptığı bölgede sık sık köy gezilerine çıkarak kadınların sorunlarını dinliyordu. 

FETÖ kumpası sonucu mesleğine veda etmek zorunda kalan Yakut, verdiği hukuk mücadelesini kazanarak üniformasına yeniden kavuşmuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız