İstanbul, Bursa ve Kocaeli'de HDP binalarına saldırı

Beylikdüzü'nde HDP İlçe Başkanlığına yapılan saldırı nedeniyle iki kişi hafif şekilde yaralandı.

Haberler NTV Haber, Anadolu Ajansı 18.12.2016 - 00:25 Son Güncelleme : 18.12.2016 - 03:12

Beylikdüzü'ndeki bir iş merkezinin üçüncü katında bulunan HDP İlçe Başkanlığı'na gelen yüzleri maskeli 4 kişi, ofise yanıcı madde ve molotofkokteyli attı. 

Mutfaktaki tüpün patlaması sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişi hafif şekilde yaralandı. Patlamanın ardından çıkan yangın nedeniyle olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye yangına müdahale ederek söndürdü.

Bu arada, Kartal HDP ilçe binası önünde yaşanan gerginlik sonrası binanın camları kırılırken polis bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

Bursa'da HDP Yıldırım İlçe Başkanlığı binası da kimliği belirsiz kişilerce ateşe verildi. Yangın sonucu bina kullanılamaz hale geldi.

Kocaeli'de Darıca'daki HDP İlçe Başkanlığı binasına ateş açıldı. Olay sırasında binada kimsenin olmadığı öğrenildi.

İÇİŞLERİ'DEN AÇIKLAMA

HDP binalarına yönelik saldırılara ilişkin İçişleri Bakanlığı basın merkezinden bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bakanlığımızca, tüm güvenlik birimlerimize, provokasyonlara fırsat vermemek üzere tedbir alınması ve eylem yapanlar hakkında hemen işlem yapılması talimatı verilmiştir" denildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız