İzmir'de kontrollü yıkım çalışmalarında bir kedi 8’inci kattan aşağıya atladı

İzmir'deki 6,6 büyüklüğündeki depremde 3 katı zemine çökerek hasar gören binanın en üst katında mahsur kalan bir kedi, kontrollü yıkım çalışmaları sırasında aşağıya atladı.

Haberler İHA 02.11.2020 - 15:43

İzmir'in Bayraklı ilçesinde 4 bloktan oluşan Barış sitesinde arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor.

Yedi kişinin cansız bedenine ulaşılan bina enkazında 2 kişi için arama çalışmaları sürüyor. 

Kontrollü yıkıma başlanan binanın 8’nci katında bir kedinin 4 gündür içeride olduğu öğrenilmesi üzerine itfaiye ekipleri merdiven yardımıyla kedinin olduğu dairenin camına yöneldi. Ancak kediye ulaşılamadı.

Kedinin sahibi Aynur Turhan, yetkililerden izin isteyip kedisini kendisi çağırmak istedi. İtfaiye ekipleri tekrar Turhan ile birlikte pencereye merdiven yoluyla ulaştı. Turan, kedisine uzun süre seslenmesine karşın içeriden herhangi bir ses gelmedi.

Bunun üzerine ekipler kontrollü yıkım çalışmalarını sürdürdü. Kedinin sahibi Turhan ve çevredeki hayvanseverler, çalışmaları gözyaşlarıyla izledi.

''YAKLAŞIK 4 GÜNDÜR EVİN İÇİNDE''

Deprem sırasında eşiyle birlikte dışarıda ancak kedisinin evde olduğunu ifade eden Turhan, “yaklaşık 4 gündür evin içerisinde. Bazen pencereye geliyor. Bugün gelmedi. Yukarıya itfaiye ile birlikte çıktığımızda çok seslendim ama göremedim. 4 yıldır besliyordum, yavru olduğundan bu yana bizimle” dedi.

ÇALIŞMALAR SIRASINDA AŞAĞIYA ATLADI

İş makinesi dairede çalışma yaparken, kedi bir anda 8’inci kattan aşağıya atladı, ardından korkarak enkazın bulunduğu alana kaçtı. Turhan ve hayvanseverler kedinin öldüğünü sandı. Bariyerleri aşan Turhan, yakınları ve hayvanseverleri polis sakinleştirdi. Bölgede enkaz altına kaçan kediyi arama çalışmaları sürüyor

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız