Kadın vekile pantolon yasağı kalkıyor

Kadın milletvekillerinin TBMM Genel Kurulunda pantolon giyebilmesine imkan sağlayacak İçtüzük değişikliği teklifi, bu hafta Anayasa Komisyonunda görüşülecek.

Haberler Anadolu Ajansı 04.10.2011 - 11:49

Kadın milletvekillerinin, TBMM Genel Kurulunda pantolon giymelerine olanak sağlayan İçtüzük değişikliği teklifi, bu hafta komisyonda ele alınacak.       

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener ile Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül'ün, kadın milletvekillerinin TBMM Genel Kurulunda pantolon giyebilmesi için verdiği İçtüzük değişikliği teklifi, 6 Ekim Perşembe günü TBMM Anayasa Komisyonunda görüşülecek.        

Teklif, TBMM İçtüzüğü'nde ''kadınların tayyör'' giymesinin yanı sıra ''ceket ve pantolon giymesi''ne de imkan tanıyor. Teklifle, İçtüzüğün ''kıyafet'' başlıklı 56. maddesindeki ''bayanlar tayyör giyerler'' şeklindeki ifade, ''kadınlar tayyör ya da ceket ve pantolon giyerler'' şeklinde değiştiriliyor.        

Teklifte, İçtüzük'teki ''bayan'' ibaresinin de ''yaygın olarak kullanılan ve mevzuata uygun olan 'kadın' ibaresiyle değiştirilmesi'' de yer alıyor.       

Diğer grupların sıcak baktığı teklifin, önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulunda görüşülmesi bekleniyor.


Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız