Küresel ısınma evlerinden ediyor

Alaska'daki Eskimo köyü iklim değişikliğinin neden olduğu sellerden korunmak için taşınmak istiyor.

Haberler 01.05.2009 - 10:01

Küresel ısınmayla artan sıcaklıklar buzulların erimesine yolaçıyor ve bölgede büyük sellere neden oluyor. Newtok köyünde yaşayan Yup'ik Eskimo köylüleri sellerden korunmak için taşınmak istiyor. 340 hanenin yaşadığı köyü taşımanın maliyeti ise 139 milyon dolar. Köyün yerlileri "sellerin sayısı artıyor, köyümüzün hızla yokolduğunu görüyoruz, artık taşınmak istiyoruz" diyorlar.

Şu anda acilen taşınma ihtiyacı olan 26 köy daha var. Bunların dışında 60 köyünde gelecekte tehlike altına gireceği ve yine taşınma zorunluluğu doğacağı düşünülüyor.

Newtok sadece bir örnek Birleşmiş Milletler Uluslararası İklim Değişikliği raporuna göre 2050 yılında küresel ısınma nedeniyle 150 milyon kişi göçetmek zorunda kalacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız