Taksim'deki LGBTİ yürüyüşüne polis müdahalesi

Taksim'de yürüyüş yapmak isteyen LGBTİ üyelerine polis müdahale etti.

Haberler Anadolu Ajansı 19.06.2016 - 19:28 Son Güncelleme : 19.06.2016 - 19:31

İstanbul Taksim'de yürüyüş yapmak isteyen LGBTİ üyelerine, polis ekipleri müdahale etti.

Beyoğlu İmam Adnan Sokak'ta toplanan LGBTİ üyeleri, düdük çalıp ellerindeki flama ve pankartlarla Taksim Meydanı'na yürümek istedi.

Bölgede önlem alan Güvenlik ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlükleri ile Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, yürüyüşe İstanbul Valiliği tarafından izin verilmediğini belirterek, gruptakilere dağılmaları yönünde uyarıda bulundu.

Uyarıya rağmen yürüyüşe devam eden gruba, polis ekiplerince biber gazıyla müdahale edildi. Müdahalenin ardından, ara sokaklara kaçan gruptan bazı kişiler, polis tarafından yakalandı.

Bu arada, LGBTİ üyelerinin yapmak istediği yürüyüşü protesto eden bir grup Gezi Parkı'nda, başka bir grup da Galatasaray Lisesi yakınında toplandı.

Önlem alan polis ekipleri, gruptakilere dağılmaları uyarısında bulundu. Uyarıya rağmen dağılmayan gruptakilerden bazıları emniyete götürüldü.

Yürüyüş yapmak isteyen LGBTİ üyeleri ile grubu protesto edenlerin de arasında bulunduğu yaklaşık 30 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız