Limonları vekillerin önüne döktüler

Türkiye'nin önemli limon üretim merkezi olan Mersin'in Erdemli ilçesinde üreticiler, sorunlarını dinlemek için düzenlenen toplantıya katılan CHP'li milletvekillerini yere limon dökerek karşıladı.

Haberler Anadolu Ajansı 22.01.2011 - 16:27

CHP ilçe teşkilatınca Erdemli ilçesine bağlı Arpaçbahşiş beldesindeki bir kıraathanede düzenlenen toplantıya, bazı üreticiler ellerindeki limon kasalarıyla katıldı.

Toplantıya katılan CHP Mersin milletvekilleri İsa Gök, Vahap Seçer ve Ali Rıza Öztürk'ün kıraathaneye girişi sırasında üreticiler limonları yere dökerek sorunlarına dikkat çekmeye çalıştı.

Vahap Seçer, Türkiye'de her üç kişiden birinin tarımdan geçimini sağladığını, ancak hükümetin uyguladığı yanlış tarım politikası sonucu çiftçinin ve köylünün yüzünün gülmediğini iddia etti.

İktidara geldikleri zaman önceliği tarıma vereceklerini bildiren Seçer, ''ABD'li üretici ilacı 2 liraya alırken benim üreticim 5 liraya alıyor. Bu fiyatlarla benim üreticim ve tüccarım dünyayla rekabet edemez. Eğer biz rekabet edeceksek, tüccarımıza ödediğimiz teşviki peşin vermeliyiz. İhracatçı teşviki peşin alsın ki, uluslararası pazarlarda rahat rekabet etsin. Dolayısıyla da köylünün malı dalında kalmayıp, paraya çevrilsin'' diye konuştu.

İsa Gök, hükümetin çiftçinin sorunlarını çözmeye niyetinin bulunmadığını öne sürerek, şunları kaydetti:

''Erdemlili limon üreticisi, 8 yıldır iktidarda bulunan AK Parti hükümetinin umurunda bile değil. Erdemli'de limon üreticisi bir yıl emek vererek ürettiği limonunu satamazken bugün yurda gemilerle limon giriyor. Bu çiftçiye yazık değil mi? Hani dışarıdan limon getirilmeyecekti? Hükümetin çiftçinin ve köylünün hükümeti olması gerekir. CHP'nin iktidara yürüyüşünde bizleri destekleyin, yoksa yerlere daha çok limon dökeriz. Ama kimselere de derdimizi anlatamayız.''

Ali Rıza Öztürk de ''köylünün ve çiftçinin içerisinde bulunduğu sıkıntıların iktidar partisi tarafından dikkate alınmadığını'' savundu.

Öztürk, ''Elimizde sorunları çözmek için iktidar gücü yok. Bizim görevimiz siz değerli üreticilerimizin sorunlarını Meclis gündemine getirmek ve çözüm bulunması için Hükümet yetkililerine iletmektir. Aslında limon üreticisinden, emekten ve halktan yana bir siyasi iktidarın olması lazım ki, sorunlar çözülebilsin. Ama ortada böyle bir siyasi iktidar yok'' dedi.

Toplantıda bazı üreticiler de sıkıntılarını dile getirdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız