Meclis Başkanı Şentop'tan erken seçim açıklaması

SON DAKİKA HABERİ: TBMM Başkanı, AYM'nin Enis Berberoğlu ile ilgili ihlal kararının ardından soruları yanıtladı. Şentop, ''AYM kararı kesin hükmü kaldırmamıştır. Kesin hükmü kaldırılırsa değerlendirme yapılabilir'' dedi.  Şentop, erken seçim tartışmalarına yönelik de açıklamalarda bulundu.

Haberler ntv.com.tr 13.10.2020 - 12:39

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

AYM'nin, CHP'li Enis Berberoğlu ile ilgili ihlal kararı ile ilgili açıklamalarda bulunan Şentop, ''Kesin hükmün varlığıyla ilgili yeni durum ortaya çıktığında bunu değerlendireceğiz. Kesin hükmü kaldırılırsa değerlendirme yapılabilir'' dedi. 

Anayasa Mahkemesi CHP'li eski milletvekili Enis Berberoğlu'nun seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine karar vermişti.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun erken seçim çağrısına ilişkin de "Hükümet sistemi değişikliğiyle erken seçim kararı almak zorlaştırıldı. Erken seçim kararı almanın çok zor olduğu kanaatindeyim" açıklamasında bulanarak ''Bence sadece 2023 değil, seçimler artık hep zamanında yapılır'' dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız