Mimarlık fotoğrafçısı Shulman 98 yaşında öldü

Mimarlık fotoğrafçılığının önde gelen isimleri arasında bulunan Julius Shulman 98 yaşında öldü.

Haberler Anadolu Ajansı 17.07.2009 - 14:16

Kısa bir süre önce Shulman'ın son çalışmalarını sergileyen galeri sahibi Craig Krull, ünlü fotoğrafçının dün gece Laurel Canyon bölgesindeki evinde öldüğünü bildirdi.

Shulman'ın en tanınan eseri olarak 1960 yılında çektiği ''Case House Study #22''de arkada Los Angeles'ın ışıklarının parladığı, içinde iki kadının oturduğu cam duvarlı bir teras-oda fotoğrafı gösteriliyor. Bu fotoğraf, alt kesimdeki karanlık zemin ve arka plandaki şehir ışıklarının etkisiyle iki kadının havada duran bir yapı içinde oldukları izlenimi uyandırmasıyla büyük ilgi çekmişti.

Shulman'ın 1930'lardan yakın zamana kadar çektiği fotoğraflardan seçmelerin yer aldığı bir sergi, yaklaşık 2 yıl önce İstanbul'da da fotoğrafseverlerin begenisine sunulmuştu.

Fotoğraflarıyla çeşitli ödüller kazanan Shulman, ayrıca Amerikan Mimarlık Enstitüsü'nün ömür boyu onur üyesi olan tek fotoğrafçı üyesi olarak da biliniyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız