MİT TIR’ları soruşturmasında 5 savcıya ihraç

HSYK, MİT TIR’ları soruşturmasında Savcılar Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Yaşar Kavalcıklıoğlu’nu meslekten ihraç etti.

Haberler Anadolu Ajansı 14.01.2016 - 11:51 Son Güncelleme : 14.01.2016 - 13:02

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, "mesleğin şeref ve onurunu ve memuriyet nüfuz ve itibarını bozacak nitelikte" eylemlerde bulundukları gerekçesiyle Cumhuriyet Savcıları Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Yaşar Kavalcıklıoğlu'nun meslekten ihraç edilmelerine karar verdi.

Savcılar, ihraç kararına karşı Daireye yeniden inceleme talebinde bulunabilecek, talebin reddedilmesi durumunda yapılacak itiraz ise HSYK Genel Kurulu’nca karara bağlanacak.

HSYK 2. Dairesi, daha önce haklarında inceleme başlatılan savcıların görevde kalmalarının yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceği gerekçesiyle tedbiren görevden uzaklaştırılmalarını kararlaştırmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız