Nazım Havana'da anılacak

Usta şair Nazım Hikmet, doğumunun 108. yılında Küba'nın başkenti Havana'da anılacak.

Haberler Anadolu Ajansı 08.01.2010 - 15:46

Türkiye şiirinin en büyük Nazım Hikmet'i anma töreni, 15 Ocak'ta Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı ve sanatçının yakın dostu Kübalı şair Nicolas Guillen adına kurulan vakfın işbirliğiyle düzenlenecek.

Nicolas Guillen Vakfında gerçekleştirilecek törene, Türkiye'den Küba'ya giden aralarında Füsun Akatlı, Mehmet Aksoy, Umur Bugay, Genco Erkal, Zeynep Irgat, Zehra İpşiroğlu, Arif Keskiner, Pınar Kür, Zeynep Oral, Nedim Saban ve Hıfzı Topuz'un da bulunduğu yazar ve sanatçılar ile Kübalı sanatçılar katılacak.

Heykeltraş Mehmet Aksoy'un yaptığı Nazım Hikmet heykelinin yerleştirilmesiyle başlayacak törende Nazım Hikmet Türkçe ve İspanyolca şiir ve şarkılarla anılacak.

Ölümünden kısa bir süre önce gittiği Küba gezisinden Türk ve dünya edebiyatına ''Havana Röportajı'' adlı şiiri kazandıran Nazım Hikmet'in heykelinin, iki halk arasındaki ''dostluk, kardeşlik ve barışın'' simgesi olması hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız