Önce Köşk'te, sonra Başbakanlık'ta

Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Başbuğ Çankaya Köşkü’nde yarım saat kadar ayaküstü sohbet etti. İkili, akşam saatlerinde de haftalık olağan görüşmeyi gerçekleştirdi.

Haberler NTV Haber 29.10.2009 - 16:16

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından resepsiyon verildi. Resepsiyona 950 kişi katılırken Gül bütün konukları kapıda karşıladı.

İlişkili Haberler


Resepsiyonda salona ilk girenler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ oldu. İkili yarım saat kadar başbaşa sohbet etti.

İkiliye daha sonra Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül’ün de bir süre sonra sohbete katıldığı görüldü. Resepsiyonda CHP, MHP ve DTP genel başkanları yer almadı.

OLAĞAN GÖRÜŞME SONA ERDİ
Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ arasında saat 18.00'de başlayan ve yaklaşık 1 saat 20 dakika süren haftalık olağan görüşme sona erdi.

'Olağan görüşme'yi olağan dışı ve kritik yapan 'İrticayla Mücadele Eylem Planı' belgesi hakkındaki son gelişmelerdi.

Zirve sonrası Başbakan'lıktan yapılan açıklamada bu konuya de değinildiği belirtildi. Açıklama şöyle:

... Görüşmede ülke güvenliğine ilişkin konuların yanı sıra gündemde yer alan 'İrticayla Mücadele Eylem Planı'na yönelik tartışmalar da değerlendirilmiştir.

İddia edilen 'Eylem Planı'na ilişkin soruşturma süreci, adli ve askeri yargı makamları tarafından, kendi görev ve yetki alanları kapsamında yürütülmektedir.

Bu sürecin en kısa zamanda gerçeği ortaya çıkarması beklenmektedir.

Bu süreçte herkese düşen görev, sürecin sonuçlanmasını beklemek; kişi ve kurumları hedef alan davranış ve yorumlardan kaçınmaktır."

Erdoğan ve Başbuğ, söz konusu belgenin ilk kez basında yer aldığı dönemde de biraraya gelmiş ve 2 saati aşkın bir görüşme yapmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız