ÖSYM sınavlarda değişikliğe gidiyor

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, "Önümüzdeki yıllarda sınavlarda açık uçlu soru sormayı düşünüyoruz. 2010 yılında sınav sisteminde yapılan bu değişiklik, açık uçlu soruların ileriki yıllarda sorulmasına altyapı oluşturacak'' dedi.

Haberler NTV Haber 09.01.2010 - 02:55

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 2010 yılında yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş ve Lisans Yerleştirme Sınavları'nda yapılan değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulundu.

ÖSYM Başkanı Yarımağan'ın açıkladığı YGS ve LYS'de yapılan değişiklikler şöyle:

11 Nisan’da yapılacak birinci aşama yüksek öğretime geçiş sınavında toplam 160 soruya 160 dakika ayrıldı. Testlerdeki sorular ortak müfredata dayalı olacak.

YGS'de uygulanan her test ayrı ayrı değerlendirilecek. Böylece her bir aday için 6 ayrı puan türü oluşturulacak.

Sınavda 140-180 arası puan alan adaylar, sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açıköğretim programlarını tercih edebilecek. YGS puanlarından en az biri 180 olan adaylar LYS'ye girmeye hak kazanacak.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yüksek öğretim programlarına başvuracak adayların YGS puanlarından en az biri 140 ve üzeri olması gerekecek.

Bu yıl geç kalma sorunun ortadan kaldırılması için sınav 10.00'da başlayacak. Sınava başvuru sırasında, formdaki "internet üzerinden işlem yapmak istemiyorum" seçeneğini işaretleyen adaylar sınav sonuçlarını internetten öğrenemeyecek ve bazı işlemleri de internet aracılığıyla yapamayacak.

2010 ÖSYS kılavuzu 2 lira karşılığında edinilebilecek. YGS'ye girecek adaylar 35 lira, sadece sınavsız geçişe başvurmak isteyen adaylar ise 10 lira ödeyecek.

Bu yıl yapılan değişikliğin bir amacının da açık uçlu sorular sorulmasına olanak sağlamak olduğunu belirten ÖSYM başkanı Yarımağan, adayların yorum yapmasına olanak veren ve adayların çözüm yaparak sonuca ulaşmalarını sağlayan sorular olacağını kaydetti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız