Polis polisi eleştirdi

Çağın Polisi dergisinde yayımlanan yazıda bir Emniyet Müdürü polisin toplumsal olaylardaki müdahalelerini eleştirdi.

Haberler NTV Haber 07.01.2010 - 12:33

Çağın Polisi dergisinin Ocak sayısında birkaç yazısı yayınlanan Emniyet Müdürü Cengiz Çakıltepe "Toplumsal Olaylara Müdahele Üzerine" başlıklı yazısında polise, uzman gözüyle önemli eleştiriler getirdi.

Emniyet Müdürü Çakıltepe, toplumsal olaylara müdahale sırasında en çok masum vatandaşların zarar gördüğünü belirterek, "Polis toplumsal olaylarda basitliğe ve çaresizliğe düşüyor" dedi. Çakıltepe, müdahelelerde bir çok yanlışlık yapıldığını, bunların başında da gazlı müdahele geldiğini söyledi.

Çakıltepe yazısında özellikle gazlı müdahalelerin etkinliğinin de tartışmalı olduğunu da belirtti.

Yakın bir tarihte hastane çevresine düşen bir gaz bombasından hasta ve hasta yakınlarının etkilendiğini hatırlatan Cengiz Çakıltepe, "Polise düşen her hal ve şartta profesyonel olmaktır" yorumunu yaptı.

Çakıltepe, panzerlerin manevra kabiliyetlerinin yetersiz olduğuna da dikkat çekti. Polisin göstericilerden gelen taşı tekrar göstericilere atmasını da "basitlik ve çaresizlik" olarak nitelendirdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız