Sabiha Gökçen'de kaza yapan uçağın kara kutusu için spekülasyon önlemi

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kaza yapan Pegasus uçağıyla ilgili incelemeleri yürüten Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi, “Spekülasyona neden olur" diyerek kara kutuyu THY Teknik'e çözdürmekten vazgeçti. Kara kutuyu Almanya ya da Fransa çözecek.

Haberler ntv.com.tr 10.02.2020 - 08:02

Pegasus Havayolları'nın 3 kişinin ölümü, 180 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kazasıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açtığı soruşturma halen devam ediyor.

Hürriyet gazetesinden Eray Görgülü'nün haberine göre, Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi, ABD Sivil Havacılık Otoritesi ve Boeing heyetinden oluşan komisyon da ön rapor için çalışmalarını sürdürüyor.

RESMİ BAŞVURU YAPILDI

Üç kurumu temsil eden yetkililerden oluşan komisyon, Almanya ve Fransa'nın Ulaşım Emniyeti inceleme merkezlerine başvuru yaptı.

Yazıda, 5 Şubat'taki kazada kabindeki sesleri kaydeden CDR cihazı ile uçuş verilerini kaydeden FDR cihazının deşifre edilmesi talebinde bulunuldu. CDR kayıtlarınin çözülmesiyle Pegasus Havayollan'nın yakıt tasarrufu için pilotlara baskı yaptığı iddialarına da netlik kazandırılması amaçlanıyor. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız