Timurtaş Onan'ın objektifinden 'Paris'

Fotoğraf sanatçısı Timurtaş Onan'ın 'Paris' çalışması 18 Eylül Çarşamba günü Fotoğrafevi'nin gösteri-söyleşi etkinliklerinde görülebilir.

Haberler 13.09.2013 - 16:47

Fotografevi'nin 15 günde bir Çarşamba günleri gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında fotoğraf sanatçısı Timurtaş Onan, Paris'i kendi objektifinden karelerle gezdiriyor.

Sanatçı Paris'in kendisi için önemini ve Paris sergisini şu cümlelerle özetliyor:

"Paris benim fotoğraf sanatını sevmeme neden olan şehirlerin başında gelir. Robert Doisneau, Eugene Atget ve Henri Cartier-Bresson gibi fotoğrafçıların Paris'inin yerini, her ne kadar steril ve turistik bir şehir almış olsa da, geçmişte yaşanmış, dünyaya örnek olmuş tarihsel olayların ve başlangıç yeri Paris olan sanat akımlarının mirası bu şehre sinmiş.

Baudelaire, Rimbaud, Verlaine gibi edebiyatçıların, Albert Camus gibi filozofların yaşadığı, empresyonizm, kübizm gibi birçok sanat akımının ve fotoğrafçılığın başlangıç noktası olan; Jean Luc Godard, Francois Truffaut, Claude Chabrol gibi büyük yönetmenlere ev sahipliği yapmış bu şehir tüm ihtişamı ile önümüzde uzanıyor.

Ben de Paris’te beni neler etkilediyse o yönde devam edip kendi bakış açımla ve kendi anlatım biçimim ile fotoğraflamaya çalışıyorum bu şehri. Gündelik yaşamdan imgeler benim için çok önemli. Sokaklarda yürürken Attila İlhan’ın ‘Biraz Paris’ ve Nâzım Hikmet’in ‘Paris üzerine bilmeceler’ adlı şiirleri havada uçuşuyor. Metroda bir müzisyen akordiyonu ile Astor Piazzola’dan melodiler çalıyor. Duyabiliyor musunuz?"

Timurtaş Onan'ın gösteri-söyleşisi 18 Eylül Çarşamba günü saat 19.30'da.

Fotografevi'nde, Ekim ayı programında 2 Ekim Çarşamba günü Celal Ergül / Alternatif Baskı Teknikleri, 23 Ekim Çarşamba günü de Sami Solmaz - Ali Topuz / Sulukule gösteri-söyleşileriyle yer alacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız