Türkiye hedefini belirledi

Durban'da yapılan Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi'nde Türkiye "Salım Azaltım Hedefi" açıkladı. 2020 yılında mevcut durumdan %20 azaltım...

Haberler 06.12.2011 - 08:29

Durban'da yapılan Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi'ni takip eden Bölgesel Çevre Merkezi uzmanları Türkiye'nin bu kararını şöyle duyurdular:

Durban müzakerelerinin ikinci haftasında Türk hükümetinden bir son dakika haberi geldi.

2020 yılında mevcut durum senaryosundan %20 oranında bir azaltım hedefini kamuoyu ile paylaşacağı haberi ulaştı.

Cancun Görüşmeleri sonucunda küresel sıcaklık artışının 2 derecede sınırlandırılması için gelişmiş ülkelerin salım azaltım hedefini beyan etmesi kararının ardından Ek-1 listesinde yer alan 16 ülke 2020 hedeflerini resmi olarak Sekretarya ile paylaştı. Ancak Türk hükümetinin bu azaltım hedefini Sekretarya ile resmi olarak paylaşıp paylaşmayacağı konusu ise henüz belirsiz.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız