'Tutuklanma talebi halen geçerli'

Bingöl'de mahkeme, 16 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunmakla suçlanan sanıkların yeniden tutuklanması yönündeki talebi reddetti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin ise, tutuklama talebinin halen geçerli olduğunu söyledi.

Haberler 24.06.2013 - 06:47

Bingöl'de lise öğrencisi E.A'nın avukatı Canan Çakabey, 5 uzman çavuşun da aralarında olduğu 8 kişinin tutuklu yargılanması ve gizlilik kararının kaldırılması için savcılığa başvurmuştu.

Mahkeme, delil durumunun değişmediğini gerekçe göstererek tutuklanma talepleri reddetti.

Şüphelilerin cezalandırılması için hukuk mücadelelerini sürdüreceklerini kaydeden Çakabey, "Şüphelilerin tutuklanması ve soruşturmadaki gizlilik kararının kaldırılmasına ilişkin yapmış olduğumuz başvuru kabul edilmedi. Şüphelilerin tutuklanma talebine ilişkin müracaatımız delil durumunun değişmediği gerekçesiyle savcılık tarafından, gizlilik kararının kaldırılması

talebi ise delil durumu ile suçun vasıf ve mahiyeti gerekçe gösterilerek Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ret edildi'' dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise, tutuklanma talebinin halen geçerli olduğunu açıkladı.

8 kişi cinsel istismar iddiası ile tutuklanmış bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu zanlıların tümü serbest bırakılmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız