Yavru levrekler denizle buluştu

Demre'de Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'nde üretilen 50 bin yavru levrek, Çayağzı Limanı'ndan denize bırakıldı.

Haberler Anadolu Ajansı 11.05.2012 - 16:39

Enstitüde üretilen 7.5 milyon yavru levreğin 50 bini, su ürünleri uzmanları ve işçiler tarafından tanklara yüklenerek Çayağzı Limanı'na getirildi. Ağırlıkları 1 ile 2 gram arasında olan yavru balıklar, burada kovalarla Akdeniz'in mavi sularına indirildi. 

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Emre, Türkiye'nin üç tarafının denizlerle çevrili olduğunu hatırlattı. Bu nedenle denizlerin Türkiye için önemli olduğuna dikkat çeken Emre, doğaya karşı olan görevlerini yerine getirerek 50 bin levrek yavrusunu denize bıraktıklarını söyledi.

Yavru levreklerin denize bırakılma törenine Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal ile su ürünleri uzmanları ve vatandaşlar katıldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız