Zeki Sezer: İstifam meydan okumaydı

DSP, Pazar günü olağanüstü toplanacak kurultayda yeni genel başkanını seçecek. Genel başkanlık için 6 aday yarışacak. ‘Bir daha aday olmayacağım’ diyerek genel başkanlıktan istifa eden adaylardan Zeki Sezer, NTV’ye konuştu.

Haberler Anadolu Ajansı 15.05.2009 - 17:18

DSP'nin Pazar günü yapılacak olağanüstü kurultayında, genel başkanlık için 6 aday yarışacak, bin 63 delege oy kullanacak.

34 gün önce "bir daha aday olmayacağım" diyerek istifa eden Zeki Sezer, yeniden aday olmasının gerekçelerini NTV'ye anlattı. "İstifam bir kaçış değil meydan okumaydı" diyen Sezer, "Kazanacağıma inanıyorum" dedi. Genel başkan adaylarından Tayfun İçli de, hem Sezer'i hem de Rahşan Ecevit'in destek verdiği Alemdar Yalçın'ı hedef aldı.

Zeki Sezer, DSP genel başkanlığına yeniden aday olma gerekçesini, "Demokratik sol için ölürüm demiştim istifa ettiğim gün, kaçış değildi meydan okuma vardı. Yeniden adaylığım örgütten talep edilince buna kayıtsız kalmak olmazdı” sözleriyle açıkladı.

Sezer, istifasını DSP'ye yönelik saldırılara ve partiyi başka yere çekmeye çalışanlara karşı bir meydan okuma olarak nitelendirdi.

‘Bu Rahşan Eecevit'e yönelik bir meydan okuma anlamına da geliyor mu?’ sorusuna Sezer, "Kim partiyi başka bir yere taşımaya çalışıyorsa ona meydan okumadır. Parti Ecevit'in çizgisinde Atatürk’ün yolunda devam etmeli. Kazanacağıma inanıyorum" yanıtını verdi.

İÇLİ, YALÇIN'A YÜKLENDİ
6 adayın yarışacağı kurultayda adaylardan biri de Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli. Sezer'in yeniden adaylığının kendisini şaşırtmadığını belirten İçli, eleştiri oklarını Rahşan Ecevit'in desteklediği Alemdar Yalçın'a yöneltti.

İçli, "Demokratik solcular saflık derecesinde iyi niyetli. İyi niyetliyiz ama aptal değiliz. Hiçbir il başkanı, yeni partinin genel başkanı tutuklu olduğu için vekilliğini yürüten birine ‘gel bizim başımıza geç genel başkanımız’ ol demez” dedi.

DSP'deki başkanlık yarışında Zeki Sezer, Tayfun İçli ve Alemdar Yalçın'ın yanı sıra Masum Türker, Sait Kekeç ve Serdar Savaş da yer alıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız