Zılgıt çeken 6 çocuklu kadına 7 yıl hapis

Ş.Urfa’da Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinin yıldönümünde eylem yapanları zılgıt çekip alkışlayan 6 çocuk annesi kadına 7 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

Haberler NTV Haber 16.12.2011 - 10:22

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına 6 çocuk annesi Anzelha Çelik katılmadı.

Şanlıurfa'da düzenlenen protesto gösterisinde eylemcileri desteklediği iddia edilen Anzelha Çelik, “örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” gerekçesiyle 6 yıl 3 ay, “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla da 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinin yıldönümünde protesto gösterisi düzenlenmişti.

Anzelha Çelik’in eylemde marş okuyup, slogan atan kişileri alkış, zılgıt ve zafer işareti ile desteklediği iddia edilmişti.

6 çocuk annesi Çelik’in eylemde yasadışı pankart taşıdığı da öne sürülmüştü.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız