22 yıl yattıktan sonra suçsuz olduğu anlaşıldı

ABD'nin Texas eyaletinde, tecavüz suçlamasıyla 22 yıldan beri hapis yatan adamın suçsuz olduğu adli tıp testleri sonucu anlaşıldı.

Haberler Anadolu Ajansı 30.04.2009 - 09:43

Gary Alvin Richard'ın, savcılık makamıyla savunma avukatının, yargıca yaptıkları başvurunun ardından bugün salıverilmesi bekleniyor.

Richard'ın avukatı Bob Wicoff, kan grubuna göre yapılan yeni testlerin müvekkilinin suçsuz olduğunu ortaya çıkardığını belirtirken, savcılar da test sonuçlarının, daha önceki laboratuvar delilleriyle çeliştiğini kabul etti, ancak Richard'ın masum olup olmadığının henüz bilinmediğini savundu.

1987'de işlenen bir tecavüz suçu nedeniyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Richard, aklandığının kesinleşmesi durumunda, Harris ilçesinde, Houston kentindeki adli tıp laboratuvarından gelen hatalı delil nedeniyle cezası iptal edilen 4. kişi olacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız