7 yaşındaki kız estetik ameliyat oldu

ABD'de kepçe kulakları nedeniyle arkadaşlarının alay ettiği Samantha Shaw bıçak altına yatırıldı. Operasyon büyük tartışmalara neden oldu.

Haberler 16.04.2011 - 12:20

Samantha Shaw’un annesi, kızının aşağılanmalara maruz kalmaması için estetik ameliyat kararını savunurken, ameliyatı gerçekleştiren cerrah, “görünümdeki bozuklukların oyun alanlarında çocuklara işkence olabileceğini” belirtti.

Shaw’un annesi, katıldığı “Goodmorning America” adlı televizyon programında, kızının kulakları nedeniyle aşağılandığını, hatta bazı yetişkinlerin çocuklardan daha ağır hakaretlerde bulunduğunu söyledi.

Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Steven Pearlman ise çocukların oyun alanlarında dışlanmamaları için estetik ameliyat yapılabileceğini belirtti. Pearlman, “kozmetik cerrahinin çocuklara uygulanmasına karşı olduğunu ancak kepçe kulakların buna dahil olmadığını” söyledi.

Samantha’nın henüz yedi yaşındayken bıçak altına yatması bazı doktorlar tarafından erken ve gereksiz bulunsa da küçük kızın ailesi ve doktoru ,çocuğun kişisel gelişimi için bu ameliyatın önemli olduğunu ve bir problem olmadan gerçekleştiğini vurguladı.

ÇOCUK ESTETİĞİ YÜZDE 30 ARTTI
ABD’de, son 10 yıl içinde çocuklara uygulanan estetik ameliyatlar yüzde 30 artış gösterdi. Yetkililer, bu verinin toplum içinde küçük düşürülmek istemeyen insanların çareyi bıçak altına yatmakta bulmasına bağlıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız