Alucra Oğlak Kebabı coğrafi işaret aldı

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan başvuru sonucunda Alucra Oğlak Kebabı, Türk Marka ve Patent Kurumu tarafından coğrafi işaret ile tescillendi. Bununla birlikte Giresun’un coğrafi tescilli ürün sayısı 9’a çıkmış oldu.

Haberler İHA 05.11.2020 - 12:00

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Giresun’un Alucra ilçesinde çok eski bir geleneğe sahip olan Alucra Oğlak Kebabı, Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 14 Ocak 2019 tarihinde Türk Marka ve Patent Kurumuna yapılan başvuru sonucunda 27 Ekim 2020 tarihinde coğrafi işaret ile tescillendi.

Alucra Oğlak Kebabı’nın ayırt edici özelliği ise Temmuz ayının başından Ekim ayının sonuna kadar olan dönemde, sütten kesilmiş ve 1 yaşını geçmemiş olan kara oğlakların yöreye özgü fırınlarda pişirilmesi. Oğlak Kebabı kendine özgü pişirme tekniğiyle oda koşullarında 2-3 gün bozulmadan kalabiliyor ve kış şartlarında 2-3 ay süreyle saklanabiliyor.

Alucra Oğlak Kebabının coğrafi işaret almasıyla birlikte Giresun’un coğrafi işaret tescilli ürünlerinin sayısı 9’a çıkmış oldu. Giresun’un diğer coğrafi tescilli ürünleri ise; Çamoluk şeker kuru fasulyesi, Giresun fındık ezmesi, Giresun kalınkara fındığı, Giresun sivri fındığı Giresun Tombul fındığı, Görele dondurması, Piraziz elması ve Tamzara dokuması.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız