Angelina Jolie'ye 'Adalet Ödülü'

Oscar ödüllü Hollywood yıldızı, Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından 'Adalet Ödülü'ne layık görüldü.

Haberler 13.12.2011 - 11:29

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcılığı ve Taraf Ülkeler Kurulu'nun kuruluşunun 10. yıldönümü nedeniyle, UCM ile Barış İçin Sinema tarafından New York'ta düzenlenen gala gecesinde, Angelinab Jolie'nin insan hakları ve UCM'ye verdiği desteğin yanı sıra, mülteciler için bir dünya vatandaşı olarak verdiği mücadeleden dolayı ödüle layık görüldüğü belirtildi. 

UCM'nin 10'uncu yıldönümü galasında, UCM'nin ilk başsavcısı olan Luis Moreno Ocampo, şimdiki kurul başkanı Christian Wenaweser, Nazi suçlarını araştırmasıyla bilinen hukuk adamı Benjamin Ferencz de bulunuyor.

Angelina Jolie, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (BMMYK) iyi niyet elçisi olarak atandıktan sonra, mültecilere yardım elini uzatmak ve onların yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu yaklaşık 30 ülkeyi ziyaret etmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız