Beş yıldızlı tesislere ilgi arttı

Antalya'ya tatile gelen turistlerin yüzde 58'inin beş yıldızlı tesislerde konakladığı belirlendi.

Haberler Anadolu Ajansı 23.04.2009 - 12:51

Öger Tur Türkiye Genel Müdürü Recep Yavuz, Antalya'ya tatile gelen 50 bin civarındaki turiste yönelik anket yaptıklarını ve anket sonucunda, Antalya'da tatillerini geçiren turistlerin yüzde 3'ünün üç yıldızlı, yüzde 39'unun dört yıldızlı, yüzde 58'inin beş yıldızlı otellerde konaklandığının ortaya çıktığını kaydetti. Geçen yıl üç yıldızlı otellerde konaklayanların oranının, önceki yıla göre yüzde 12'den yüzde 3'e düştüğünün belirlendiğini vurgulayan Yavuz, dört yıldızlı otellerde konaklayanların oranının ise 2007 yılında yüzde 41 iken geçen yıl yüzde 39'a düştüğünü, buna karşın 2007 yılında beş yıldızlı otellerde konaklayanlarının oranının yüzde yüzde 47'den yüzde 58'e yükseldiğini söyledi.

Recep Yavuz, beş yıldızlı otellere son bir yılda büyük ilgi olduğuna dikkati çekerek, ''Fiyatının uygun olması nedeniyle turistler beş yıldızlı otellere yöneldi'' dedi.

''ÇOCUKLU AİLE ORANI AZALDI''

Recep Yavuz, ankette, Antalya'yı tercih eden kişilerin değerlendirilmesinin de yapıldığına işaret ederek, ''Çocuklarıyla gelen turistlerin oranı azalırken, çiftlerin oranı arttı. Çocuklarla seyahat edenlerin oranı 2007 yılında yüzde 44 iken, geçen yıl yüzde 36 oldu. Buna karşın iki kişi olarak seyahat eden çiftlerin oranı 2007'de yüzde 45 iken, geçen yıl yüzde 52'ye yükseldi. Grup halinde gezenlerin oranı da yüzde 10'dan yüzde 2'ye düştü'' diye konuştu.

''HER ŞEY DAHİL RAKİPSİZ''

Recep Yavuz, turistlerin gittiği otellerde konaklama türlerinin de araştırıldığını vurgulayarak, her şey dahil sisteminin rakipsiz olduğunun ortaya çıktığını kaydetti. Turistlerin her şey dahil sistemi olan otelleri tercih ettiklerini belirten Yavuz, 2006 yılında her şey dahil otelleri tercih eden turistlerin oranı yüzde 89 iken, bu oranın 2007 yılında yüzde 90'a, geçen yıl ise yüzde 92'ye yükseldiğini bildirdi. Yavuz, her şey dahil sisteminin uygulanmasına rağmen otellerdeki hizmet kalitesinin arttığını, turistlerin memnuniyetlerinin üst düzeyde olduğunu sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız