Demirel'in hayatı bu müzede

Çocukluk yıllarından 55 yıllık siyasi yaşamı kadar aklınıza gelen herşey...

Haberler Anadolu Ajansı 08.02.2010 - 13:22

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in memleketi Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy beldesinde 2001 yılında yapımına başlanan ve Demirel'in yaşamı ile 55 yıllık siyasi hayatına ilişkin belgelerin, fotoğrafların yer aldığı ''Demokrasi Müzesi'' 16 Mayısta açılacak.
        
Büyük kubbesi Demirel'in Cumhurbaşkanlığını, 7 kubbesi de başbakanlığını simgeleyen müzede, Demirel'in çocukluğu, eğitim dönemi ve 55 yıllık siyasi hayatı ile Türkiye'nin yaşadığı gelişmeler anlatılacak.
        
Müzede, Demirel'in 1949 yılından 2000'e kadar geçen dönemdeki yurt dışı gezileri, bu geziler dolayısıyla ortaya çıkan belgeler, fotoğraflar ve 10 bine yakın hediye sergilenecek.
        

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız