İç savaşa rağmen baklavadan vazgeçmiyorlar

Libyalılar Türk baklavasına ve böreğine bayılıyor. Tadına bakan bir daha bırakamıyor...

Haberler 06.09.2011 - 11:08

Libyalılar, iç savaş ortamında da Türk baklavası ve böreğinden vazgeçmedi.        

Bir Türk tatlı şirketinin Trablus Şubesi Müdürü Mahmut Uğur, Trablus'ta 2 yıl önce şube açtıklarını, ilk günlerde fiyatları yüksek bulan Libyalılara satış yapmakta zorlandıklarını belirtti.        

Türk baklavasından ve böreğinden satın alanların ise sürekli gelmeye başladığını ifade eden Mahmut Uğur, ''Libyalılar Türk baklavasına bayılıyorlar. Tadına bakan bir daha bırakamıyor. Trablus'ta ayda 1,5 ton baklava satıyoruz. İç savaşa rağmen Libyalılar baklavadan vazgeçmedi'' dedi.        

Uğur, baklavanın yanı sıra börek ve kebap satışı da yaptıklarını, geçen hafta muhaliflerin Trablus'a girmelerinin ardından malzeme sıkıntısı nedeniyle restoranı geçici olarak kapattıklarını söyledi.      



Uğur, restoranı kapattıkları için müşterilerinin üzüntülerini dile getirdiğini ifade ederek, ''Kapalı olmamıza rağmen dükkana gelen Libyalılar, aç kalmayalım diye bize yemek getirdi. Sıkıntımız olup olmadığını sordu'' diye konuştu.        
Türkiye'nin, Bingazi'deki Geçici Ulusal Konseye desek verdiğini açıkladığı günlerde de Trablus'ta olduğuna işaret eden Uğur, müşterileri arasında Kaddafi askerleri olmasına rağmen olumsuz tepki almadıklarını kaydetti.      

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız