İki paket cipse 39 yıl

Bir marketten 2 cips ve 15 lira para gasp ettikleri öne sürülen 3’ü çocuk 4 kişi hakkında, 39 yıl hapis cezası istendi.

Haberler 11.05.2011 - 09:13

Habertürk'ün haberine göre; Adana’da bir marketten farklı günlerde 2 adet cips ile 15 lira para gasp ettikleri iddia edilen 3’ü çocuk 4 kişi hakkında açılan iki dava birleştirildi.

2’si tutuklu 4 kişi hakkında toplam 39 yıl hapis cezası istenirken; market sahibi çocuğun şikâyetinden vazgeçmesi üzerine tutuklu 2 sanık tahliye edildi.

1. GASP: 1 CİPS VE 10 LİRA
Demetevler Mahallesi 53056 Sokak’taki Aslı G.’nin işlettiği markete, 2 Mart’ta saat 13.00’te T.Ç. (15) ve arkadaşı Yunus Oyandı (20) geldi. T.Ç., markete zaman zaman annesinin yerine bakan O.’dan (13) bir paket cips isteyip borca yazmasını istedi. O.’nun borca yazmak istememesi üzerine T.Ç., cebinden çıkardığı bıçağı O.’ya göstererek, “Bubıçağı görüyormusun sana saplarım” diyerek tehdit ettikten sonra 2 lira değerindeki 1 adet cips ile yazarkasadan 10 lira alıp kaçtı.

2. GASP: 1 CİPS, 5 LİRA
8 Mart’ta ise bu kez A.T. (16) ile kuzeni M.T. (15) markete gelip 50 kuruş değerindeki 1 cips ile kasadaki 5 lirayı gasp etti. Cips gaspı olaylarının polise bildirilmesi üzerine yakalanıp tutuk la nan T.Ç. ile Yunus Oyandı ile serbest bırakılan, A.T. ve kuzeni M.T. hakkın açıldı. Davalar Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde birleştirildi.

‘BORCA ALDIK’
4 sanık, mahkemedeki savunmalarında suçlamayı kabul etmedi. Yunus Oyandı, T.Ç.’nin gerçekleştirdiği olay sırasında market dışında olduğunu söyledi. 8 yıl hapsi istenen sanıklardan T.Ç. ise, cipsi ve parayı borç olarak aldığını öne sürdü. A.T. ve kuzeni M.T. de, “Markete 4 lira borç vardı. O gün kırtasiyeci bizi pil almaya göndermişti. 75 kuruş verdik. Pili vermeyip ‘borçtan düşeceğim’ dedi. Israr edince bize bıçak çekti. Birisi gelip ayırdı” dedi. Duruşmaya annesiyle birlikte gelen O.G., sanıklardan şikâyetçi olmadı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Yunus Oyandı ile T.Ç.’nin tahliyesine karar verirken, duruşma 2 çocuğu pil almaları için markete gönderen kırtasiyecinin tanık olarak dinlenmesi için ertelendi.
.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız