Kadınbudu köfte nasıl yapılır? (Kadınbudu köfte tarifi)

Masterchef’te yarışmacılar en iyi kadınbudu köfteyi yapmak için yarıştı, yarışmanın sıkı takipçileri de bu lezzeti denemek istedi. Peki, kadınbudu köfte nasıl yapılır? İşte, püf noktalarıyla kadınbudu köfte tarifi…

Haberler ntv.com.tr 20.10.2021 - 10:31

Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan Kadınbudu köfte, birçok bölgede çok sevilen bir yemek. Peki kıvamında, lezzetli Kadınbudu köfte nasıl yapılır?

Malzemeler

– 500 gram kıyma
– 1 yemek kaşığı tereyağı
– 2 adet soğan
– 2 yemek kaşığı pirinç
– 2 adet yumurta
– 2 yemek kaşığı un
– Tuz
– Karabiber

Kadınbudu köfte tarifi

1. Tava veya tencereye 2-3 kaşık su ve kıymayı alın, kavurun. Kıymayı ateşten almaya yakın rendelenmiş soğanları ekleyin. 1 dakika kadar kavurduktan sonra kıymayı soğumaya bırakın.

2. Diğer yandan pirincinizi çok az haşlayın. Yoğurma kabına soğumuş kıyma, çiğ kıyma, haşlanıp süzülmüş pirinci alın. Yumurtayı ve baharatları ekleyin. Köfte harcınızı yoğurun.

3. En az 2 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi iзin buzdolabında bekletin.

4. Kızartma aşamasında, yağı derin kızartma tenceresine alın. Köftelerinize iri oval şeklini verin.

5. Köftelerinizi, önce un ve galeta unu ile harmanlanmış derin kasede karışıma bulayın, ardından çırpılmış yumurtaya batırın. Kızgın yağda kızartın.

6. Kadınbudu köfteyi salata ve patates kızartmasıyla servis edebilirsiniz.

4 MEVSİM TAZE KIŞLIK DOMATES TARİFİ

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız