Panda yavrularına köpek sahip çıktı

Çin'in kuzeyindeki Shanxi eyaletinde yeni doğum yapmış bir köpek, anneleri tarafından terk edilen 2 kızıl panda yavrusunu süt ve sevgiyle besleyerek, onlara annelik yapıyor.

Haberler Anadolu Ajansı 16.07.2009 - 11:10

Kızıl panda yavrularının dünyaya geldiği Taiyuan Hayvanat Bahçesi'nde çalışan Ha Guojiang, Çin'in resmi haber ajansı Şinhua'ya yaptığı açıklamada, 25 Haziranda doğan yavruların anneleri tarafından terk edildiğini söyledi.

Yavrular için bir süt anne arayışına girdiklerini belirten Ha, 3 aday arasından civardaki bir çiftçinin yeni yavruları olan köpeğini seçtiklerini belirtti.

Ha, köpeğin panda yavrularını kendi yavrusuymuş gibi benimsediğini, hatta zaman zaman kendi yavrularını reddederek onları beslediğini söyledi. 3 haftalık yavruların gözlerini yeni açtıklarını belirten Ha, boylarının ise ikiye katlanarak 20 santimetreye ulaştığını kaydetti.

Dev pandalara benzemeyen kızıl pandalar fırça gibi kuyruklarıyla daha çok bir rakunu andırıyor. Dünyadaki kızıl panda sayısının 2,500'den az olduğu sanılıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız