Serası çıktı, fiyatı düştü

Mersin'in Silifke ilçesinde, serada hasadın başlamasıyla halde domatesin kilosu 1,5 TL'ye düştü.

Haberler 04.11.2010 - 11:35

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, bu yıl güve zararlısı ve hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle domatesin kilosunun 10 TL'ye kadar yükseldiğini hatırlattı.

Can, sera ürünlerinin hasadıyla birlikte domatesin fiyatının 1,5 TL'ye düşmesinin tüketiciyi sevindirdiğini, bu rakamın üretici açısından da makul olduğunu kaydetti.       

Bu yıl ilçe genelindeki yaklaşık 4 bin dönüm seradan 50 bin tona yakın domates hasadının yapılmasının beklendiğini anlatan Can, fiyatların 1 TL'nin altına düşmemesi halinde üreticinin kazanç elde edeceğini ifade etti.      

ÜRETİMİ MALİYETLİ VE ZAHMETLİ
Fide, naylon, ilaç, gübre, işçilik göz önüne alındığında üretim maliyetinin yüksekliğine, ayrıca gübreye, ilaca, tohuma, mazota, naylona yapılan zamlara dikkati çeken Can, ''Serada domates üretimi yapmak çok maliyetli ve zahmetli" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız