Toplatılan çikolatalar biyogaza dönüştürülecek

Mars'ın şubat ayında piyasadan toplatılan milyonlarca çikolatanın biyogaza dönüştürülmesi için bir Alman firmayla anlaştığı bildirildi.

Haberler DW Türkçe 23.04.2016 - 16:57

"Focus Online" haber portalının haberine göre, Mars şirketinin sözcüsü Almanya'da bir firmanın çikolataların biyogaza dönüştürülmesi için görevlendirildiğini doğruladı.

Sözcü, "Yerel kurumlarla, ürünlerin sürdürülebilir ve güvenli bir şekilde dönüştürülmesi için en uygun yolu aradık" dedi.

Dönüşüm sürecinde, çikolataların önce paketinden çıkartılması daha sonra da biyogaza dönüştürme sürecine tabi tutulması planlanıyor.

Haberde, Mars'ın dönüşüm işleminden doğan maliyeti karşılayacağı ve açığa çıkan biyogazın satış gelirinden de pay talep etmeyeceği belirtildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız