Vonalı Celal turşu çeşidinde sınır tanımıyor

Ordu'nun Perşembe ilçesinde hamsiden kapariye, alattan gilaboruya birçok şeyin turşusunu yapan ''Vonalı Celal'' turşuda 120 çeşidi geçti.

Haberler Anadolu Ajansı 12.11.2009 - 12:49

Ordu'nun Perşembe ilçesinde ''Vonalı Celal'' olarak bilinen ünlü turşucu Celal Öztürk, kapari ve gilaborunun da turşusunu yaparak çeşit sayısını 120'nin üzerine çıkardı.

Edinilen bilgiye göre, Perşembe ilçesinde sahil yolu üzerinde iş yeri bulunan ve ''Vonalı Celal'' olarak tanınan 73 yaşındaki ünlü turşucu Öztürk, turşu çeşidi sayısını her geçen gün artırıyor.

Turşuları gurbetçiler aracılığıyla yurt dışına bile gönderilen Öztürk, hamsi, yumurta, kara yemiş, melocan, ham erik, kaya koruğu, deniz börülcesi, alıç, ahlat, şeftali, döngel, galgirik, frenk üzümü ve sakarca gibi değişik ürünlerden yaptığı turşu çeşitlerine şimdi yenileri ekliyor.

Yer kirazı olarak da bilinen kapari ve halk arasında böbrek hastalıklarına iyi geldiği gerekçesiyle rağbet gören gilaborunun da turşusunu yapan Öztürk, böyle çeşit sayının da 120'nin üzerine çıkardı.

Yaptığı turşuları noter aracılığıyla tescil ettirdiği bilinen Öztürk, özellikle yöre insanının turşuya olan merakının kendisini sürekli yeni çeşitle elde etmeye teşvik ettiğini söyledi.

Türk mutfağı içinde turşunun özel bir yeri olduğunu da belirten Öztürk, ''Turşularım rağbet gördükçe ben de yeni çeşitlere yöneliyorum'' dedi. En büyük arzusunun yörede ''turşu festivali'' düzenleme olduğunu da ifade eden Öztürk, bunun yörenin tanıtımına katkıda bulunacağını da savundu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız