ABD Ermenileri'nden Obama’ya şikayet var

ABD Ermenileri, 1915 olaylarında ölen Ermenilerin yakınlarına, sigorta şirketlerine karşı dava açma hakkını veren yasayı iptal eden ABD’de Federal Temyiz Mahkemesi üyelerini Obama’ya şikayet edecek.

Haberler 28.08.2009 - 12:10

Amerika Ermeni Kongresi (AAA) Sözcülerinden Arli Vardanyan Erivan'da yaptığı açıklamada, Başkan Obama’ya 9 yıl önce çıkarılan yasanın iptali kararını biran önce değerlendirme çağrısında bulunacaklarını belirterek, ‘ABD arşivlerinde de bulunan soykırım kanıtlarını gözardı eden bu karar Ermeni halkının yenilgisi olarak kabul edilmemeli. Zaten kararı temyize götüreceğimiz kesin’ dedi.

‘Soykırım gerçeğinin’ ABD’nin 43 eyaletince dikkate alındığını, California ve Massachusetts eyaletlerinde ise okullarda ‘1915 trajedisinin’ anlatıldığını hatırlatan Arli Vardanyan, ‘1980’lerde başkan Ronald Reagan’ın bile ‘soykırım’ ifadesi kullandığını unutmamız lazım’ dedi.

Türk lobbisinin federal temyiz mahkemesine etki yapmak adına aktif faaliyette bulunduğunu kanıtlayacak hiçbir bilgiye sahip olmadığını vurgulayan AAA Sözcüsü, ‘Dünya genelinde sürdürülen soykırımların önlenmesi çabaları büyük zarar gördü’ dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız