ABD Hazine Bakanlığı'ndan 'olası yaptırım' açıklaması

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik yaptırım yetkisi tanıyan bir kararname imzalayacağını söyledi. Amerikalı Bakan, yaptırımların şu anda uygulanmayacağını vurguladı.

Haberler NTV Haber 12.10.2019 - 00:18

Mnuchin, Trump'in Hazine Bakanlığı'na Türkiye'ye yönelik "Birincil ve ikincil yaptırımlar getirmesi" için yetki veren bir başkanlık kararnamesi imzalayacağını belirtti.

Amerikalı Bakan, "Başkan Trump, Türkiye'nin tek bir DAEŞ savaşçısının bile kaçmasına izin vermemesinin zorunlu olduğunu açıkça söylemek istiyor." ifadesini kullandı.

Yaptırımları şu anda yürürlüğe koymayacaklarını vurgulayan Hazine Bakanı; ABD Savunma Bakanlığı ve Dişişleri Bakanlığı ile yaptırımlar konusunda danışma halinde olacaklarına dikkat çekti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız