ABD'den "Kobani" yalanlaması

ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD ile mücadele özel temsilcisi Brett McGurk, Kobani'de PYD Eşbaşkanı Salih Müslim ile görüştüğü iddialarını yalanladı.

Haberler NTV Haber 19.05.2016 - 11:58 Son Güncelleme : 19.05.2016 - 11:59

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD ile mücadele özel temsilcisi Brett McGurk'ün Kobani'yi ziyaret ettiğine ilişkin iddiaları reddetti.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Kirby, "Büyükelçi McGurk dün Kobani'yi ziyaret etti mi?" sorusuna "Hayır, bu haberler tamamen yanlış" yanıtını verdi.

Sözcü Kirby, Kobani'yi bir ABD'li yetkilinin ziyaret edip etmediğinin sorulması üzerine de, herhangi bir ziyarete dair bilgisinin olmadığını belirtti.

Kürt internet siteleri, Kobani yönetimi yetkilisi İdris Nassan'ın demecine dayandırdığı bir haberinde, McGurk'ün Kobani'yi gittiğini ve PYD Eşbaşkanı Salih Müslim ile görüştüğünü iddia etmişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız