ABD'den Türkiye'ye Kızılderili jesti

Amerikan yerli kabilelerine sadece Türk şirketleriyle Federal Hükümet’in onayına gerek kalmadan ticaret yapma imkanı sunan yasa tasarısı Temsilciler Meclisi Doğal Kaynaklar Komitesi’nden geçti.

Haberler NTV Haber 18.11.2011 - 16:33

Amerikan Kongresi'nde son yıllarda Türkiye hakkında ilk olumlu tasarıya imza atıldı. Temsilciler Meclisi Doğal Kaynaklar Komitesi, Kızılderili kabilelerine sadece Türk şirketleriyle Federal Hükümet'in onayına gerek kalmadan ticaret yapma imkanı sunan yasa tasarısını kabul etti.

ERMENİ VE RUM LOBİLERİ İTİRAZ ETTİ
Tasarı, Ermeni ve Rum lobilerinin itiraz mektupları göndererek engelleme girişimlerine rağmen komiteden geçti. Tasarıya destek veren komite üyeleri, "Türk hükümetiyle Kızılderili kabileler arasında çok güzel bir enerji yaratıldığını söyledi.

Büyükelçi Namık Tan, tasarının yasalaşması halinde, Türkiye'ye Kızılderililerle ticarette istisnai anlaşmalar yapma imkanı sağladığını buna da başka hiç bir ülke veya toplumun sahip olmadığını söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız