AB'den Erdoğan'ın sözlerine yanıt

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı, Erdoğan'ın "terör tanımı" ile ilgili sözlerine yanıt verdi.

Haberler NTV Haber 08.05.2016 - 20:43

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında "terör tanımı" tartışması yaşanıyor.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber, terörle mücadele  konusunda Türkiye ile işbirliği içinde  olduklarına dikkat çekti.

Haber, "İşbirliği için hukuki dayanaklar arasında uyum olmak zorunda" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB'nin vize serbestesi için "terör tanımı değişmeli"  talebine sert yanıt vermiş ve "Biz yolumuza gidiyoruz, sen de yoluna git" demişti.

Büyükelçi Haber, Erdoğan'ın bu sözleri için, "Bu, bizim Türkiye'nin terörle mücadelesini inkar ettiğimiz anlamına gelmez" şeklinde yanıt verdi.

Konuyla ilgili Adalet Bakanlığı tarafından yapılan çalışmada ise AB ülkelerinde, "terör" ve "terör eylemi" konusunda ortak bir tanımın olmadığı, "terör" ve "terörizm" tanımlarının ülkelerin ihtiyaçlarına göre farklılık gösterdiği belirtildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız