AB'den Suriye'ye yeni yaptırım

Avrupa Birliği AB üyesi ülkeler, Suriye'de sivil halka karşı kimyasal silah kullanımının geliştirilmesine katkıda bulunduğu gerekçesiyle 16 kişiye yaptırım kararı aldı.

Haberler Anadolu Ajansı 17.07.2017 - 12:41 Son Güncelleme : 17.07.2017 - 12:45

AB üye ülkelerin dışişleri bakanlarını bir araya getiren AB Dış İlişkiler Konseyi'nden Suriye'ye yönelik yeni yaptırım kararı çıktı.

Kararın, AB'nin kimyasal silahların kullanımı ve yaygınlaşmasıyla mücadelesi kapsamında alındığı belirtildi.

Bu noktada AB, Suriye rejimiyle işbirliği halinde hareket eden 8 üst düzey Suriyeli askeri yetkili ile 8 bilimadamının mal varlığını dondurma ve seyahat yasağı kararı aldığını açıkladı.

Bu kişilerin, Suriye'de sivil halka karşı kimyasal silah kullanımının geliştirilmesine katkıda bulunduğu ifade edildi.

Son alınan kararla, AB'nin Suriye halkına yönelik şiddet içeren baskıdan sorumlu olmaları, rejimi desteklemeleri veya rejimden fayda sağlamaları nedeniyle yaptırım uyguladığı kişi sayısı 255'e ulaştı. AB aynı nedenlerle 67 şirketin de mal varlığını dondurmuştu.

Yaptırımların 1 Haziran 2018'e kadar sürmesi bekleniyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız