Almanya Peşmerge'ye askeri eğitim yardımını durdurdu

Alman Hükümeti, 2014 yılından bu yana Peşmerge güçlerine verdiği askeri eğitim desteğini durdurma kararı aldı.

Haberler Anadolu Ajansı 16.10.2017 - 22:55

Almanya'nın, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) güçlerine verdiği askeri eğitim desteğini geçici olarak durdurduğu bildirildi.

Almanya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Peşmerge'ye verilen eğitim desteğine ara verildiği bilgisi doğrulandı.

Açıklamada, askeri eğitimin durdurulmasına gerekçe olarak ise Kerkük'te son günlerde yaşanan gerilim gösterildi.

Alman askerleri açısından herhangi tehlikeli bir durumun söz konusu olmadığı ifade edilerek, gelişmelerin yakından takip edildiği ve DAEŞ'e karşı mücadelede müttefiklerle temas halinde olunduğu belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, Peşmerge güçleri, Almanya'dan aldıkları silah ve cephanenin sadece terör örgütü DAEŞ'e karşı mücadelede kullanılacağı konusunda Alman Hükümeti'ne güvence verdi.

Almanya, terör örgütü DAEŞ'le mücadele kapsamında IKBY güçlerine eğitim vermesi amacıyla bölgeye 2014 yılında askeri eğitim birliği gönderme kararı almıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız