'Anlaşmayı hiçbir şekilde müzakere etmeyiz'

Kıbrıs’ta Türk Futbol Federasyonu'nun, Rum Futbol Fderasyonu çatısı altına girmesiyle adada futbolun birleştirilmesini öngören ve dün FIFA merkezinde karşılıklı imzalanan anlaşma konusundaki tartışmalara, Rum Futbol Federasyonu Başkanı Kostas Kutsokumbis son noktayı koydu.

Haberler 06.11.2013 - 15:33

Rum Futbol Federasyonu Başkanı Kostas Kutsokumbis, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile İsviçre’nin Zürih kentinde FIFA ve UEFA başkanlarının da imzaladığı anlaşmayı hiçbir şekilde müzakere etmeyeceklerini açıkladı.

Kıbrıs Futbol Federasyonu’nun gelecek sezon programının Zürih’te imzalanan bu belge esasında olmasını düşündüğünü açıklayan Kostakis Kutsokumnis, “Eğer Sertoğlu belgeyle uyuşmuyorsa uyuşmazlığını bize, FIFA’ya ve UEFA’ya iletmesi gerekmektedir” dedi.

Onay için düzenlemenin Genel Kurul’un önüne ne zaman konacağı sorusuna Kutsokumnis, şu ana kadar hiçbir şeyin ayarlanmadığını belirtti.

Sertoğlu’nun açıklamalarının kendisini şaşırtıp şaşırtmadığı sorusuna da Kostakis Kutsokumnis, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı’nın, belgenin içeriğini uzun zamandan beri bildiğini, Sertoğlu’nun tepkisinin Kıbrıs Türk liderliğinin kendisine baskı sonucu olduğunu tahmin ettiğini vurguladı.

Kıbrıs Futbol Federasyonu’nun müzakere masasına geri dönmeyi ve belgenin hükümlerinde değişikliği tartışmayı isteyip istemediği sorusuna da Kutsokumnis, Kıbrıs Türk siyasi liderliğinin baskıları veya arzularından dolayı oyunun kurallarını değiştiremeyecekleri yanıtını verdi.

'BU BİR ANLAŞMA DEĞİLDİR'
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, anlaşmayı imzaladıktan sonra yaptığı açıklamada, metnin bir taslak olduğunu savunarak bunu kabul etmeyeceğini, anlaşmanın maddelerini Rumlarla müzakere ederek değiştireceğini söylemişti.

Sertoğlu “Bu bir anlaşma değildir, metni olduğu şekliyle kabul etmiyorum. Federasyonumuzun genel kurulunda da kabul edilmemesi için mücadele ederim” demişti.

Türk federasyon başkanının bu açıklamalarını yorumlayan Kutsokumbis, Sertoğlu’nun siyasi baskılara maruz kaldığını ileri sürdü.

FIFA merkezinde Türk ve Rum futbol federasyonları başkanlarınca imzalanan anlaşma, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nun Rum Futbol Federasyonu'na bağlanmasını, buna karşılık FIFA ve UEFA tarafından Kuzey Kıbrıs’a uygulanan futbol ambargosunun kısmen kaldırılmasını öngörüyordu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız